Multicircus, circustraining en circuszolders

 

In deze lessen komen veel verschillende circustechnieken aan bod. Doorheen het lesjaar maken deelnemers kennis met elke circustechniek uit de vier hoofddisciplines: jongleren, balanceren, acrobatie en circustheater. Er is ook veel ruimte voor spelletjes, vrij oefenen, van elkaar leren, creatief bezig zijn en toonmomentjes.

We raden deze lessen aan als eerste kennismaking met de circuswereld. Ze laten je proeven van de brede waaier van mogelijkheden en kunnen je helpen met de zoektocht naar je eigen interesse. Je kan echter ook je hele leven multicircus blijven doen en zo een allround circusartiest worden!

Iedereen kan zich inschrijven voor deze lessen, met of zonder circuservaring.

Multicircus

 

Hier ontdekken we het circus al spelend! Je maakt kennis met een mix van circusdisciplines en mag creatief bewegen op en met ieder circusobject. Met fantasierijke opdrachten houden we het kind in iedere circusartiest wakker!

Verschillende technieken worden tijdens het jaar herhaald en uitgebreid. Het jaar nadien leer je de moeilijkere varianten kennen. Af en toe proberen we ook al moeilijkere technieken zoals steltlopen, eenwieleren en doek.

Er zijn hiervoor verschillende leeftijdsgroepen: een groep met kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar, een andere groep met kinderen uit het 3de en 4de leerjaar en als laatste een groep met kinderen uit het 5de en 6de leerjaar.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de multicircuslessen plaatsvinden en kan je jouw kind inschrijven!

Circustraining

 

In deze lessen ligt de focus al meer op moeilijkere trucs, zoals jongleren met drie voorwerpen, handstand en eenwieleren. We tonen dat blijven trainen leidt tot het écht beheersen van je techniek. Er wordt ook geoefend op podiumprésence en optreedvaardigheden. Je krijgt meer tijd om te oefenen wat je zelf echt wilt kunnen. En natuurlijk is experimenteren en spelen ook nooit ver zoek!

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de circustraining plaatsvindt en kan je jouw kind inschrijven!

Circuszolders

 

Hier gebeuren de gekste dingen! Iedere week opnieuw ligt er wel een nieuwe verrassing te wachten op onze circuszolder. Alle circustechnieken komen in de loop van het jaar aan bod en worden op een heel speelse wijze aangeleerd. Er is regelmatig een les opgebouwd rond een verhaal of een actueel thema.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de circuszolders plaatsvinden en kan je jouw kind inschrijven!

Klik hier om terug naar het lessenrooster te gaan.

Kalender