Veelgestelde vragen

 

Algemene voorwaarden Cirkus in Beweging: klik hier.

 • Wekelijkse lessen: de inschrijvingen voor 2024-2025 starten op zondag 28 april 2024 om 10u. De procedure kan je nalezen op inschrijven
 • Vakantiestages: krokus-, paas- en zomervakantie: vanaf maandag 15 januari 2024 om 10u. Zie vakantiestages.

Dat gebeurt steeds online via onze website. Een medewerker kan je niet telefonisch inschrijven, tenzij in uitzonderlijke gevallen.

Meer uitleg over hoe de inschrijvingstool werkt vind je op inschrijven.

Als het online niet lukt, kan je altijd naar ons secretariaat komen. Adres: Rijschoolstraat 4, Leuven (gelijkvloers, kant Rijschoolstraat). We zijn open van maandag tot vrijdag, tussen 10 en 18 u.

Ons circusjaar start op 16 september 2024.

Een wekelijkse les kan pas doorgaan vanaf 8 deelnemers. Bij het begin van de zomer zal je gecontacteerd worden wanneer je je ingeschreven hebt voor een les die nog niet voldoende inschrijvingen heeft. Zo kan je eventueel een andere les kiezen en/of mee extra reclame maken zodat we toch de drempel halen. Zo ben je er ook op voorbereid dat de les misschien niet zal kunnen doorgaan.

Je kan je best zo snel mogelijk inschrijven, om zeker te zijn van een plaats. We verwachten je betaling tegen 31 augustus, maar iedereen heeft wel recht op 2 gratis proeflessen. Dit betekent dat je tot 1 oktober (of 2 weken nadat je gestart bent) gratis kan annuleren. In dat geval stuur je een mail naar annelies@cirkusinbeweging.be, die zorgt voor terugbetaling van het volledige betaalde bedrag.

Ook inschrijven op de wachtlijst doe je online, zoals hier wordt uitgelegd inschrijven

 • Zodra er plaats is, krijg je sowieso bericht per mail.
 • Eind mei ontvangen alle wachtlijsters een mail met hun plaats op de wachtlijst. Als je later pas inschrijft, kan je altijd mailen naar inschrijvingen@cirkusinbeweging.be om te polsen naar je plaats op de wachtlijst.
 • De wachtlijst geldt enkel voor het lopende lesjaar. Je moet je dus elk jaar opnieuw inschrijven.
 • Als je je plaats op de wachtlijst niet meer nodig hebt, stuur dan een mail om deze plaats te schrappen.
 • We monitoren de aanwezigheden en betalingen. Na elke schoolvakantie kunnen vrijgekomen plaatsen ingevuld worden door wachtlijsters. Dit doen we tot na de krokusvakantie. Vanaf maart kan je niet meer aansluiten, hoewel er altijd uitzonderingen zijn.

 • Veel lessen worden op verschillende tijdstippen gegeven. Schrijf je daarom in voor alle lessen die voor jou in aanmerking komen (dus ook voor je 2de, 3de of 4de keuze).
 • Zodra je bevestiging krijg voor een les, kan je je inschrijving voor de lessen die je niet meer nodig hebt per mail annuleren.
 • Je kan je voor die andere lessen ook op de wachtlijst laten staan, totdat er een betere optie uit de bus komt.
 • Parkour: de vraag naar parkourlessen is groter dan het (toch al ruime) aanbod. Weet dat onze andere lessen ook heel leuk zijn en daar is meestal wel nog plaats. Onbekend is onbemind!

Zie tarieven voor alle informatie hierover. Ook het sociaal tarief en UiTPAS met kansentarief zijn in bepaalde gevallen van toepassing.

Dat vind je via aanbod per soort les. Maar na de krokusvakantie kan je in principe niet meer aansluiten.

Als je eens een keertje niet kan komen, hoef je dit niet te melden. Dit dien je wel te doen vanaf drie opeenvolgende afwezigheden. Stuur dan een mailtje naar info@cirkusinbeweging.be zodat we de lesgevers kunnen verwittigen.

Wanneer we bezig zijn met de repetities voor een optreden is het wel de bedoeling dat je elke les bijwoont, maar ziek worden kan altijd.

De voorwaarden voor de vrije trainingen lees je hier.

Nee, tijdens de schoolvakanties is er geen les. Voor de lessen in het weekend is de regel de volgende: als het de vrijdag ervoor nog school was, is er les in het weekend. Op feestdagen zelf gaan de lessen eveneens niet door.

Bij de meeste ziekenfondsen kan je een deeltje van je inschrijvingsgeld recupereren. Elk fonds heeft hiervoor een ander formulier. Via je dashboard kan je – zodra je betaling geregistreerd is bij Cirkus in Beweging – een aanwezigheidsattest downloaden dat door elke ziekenfonds aanvaard wordt. Je hoeft dus geen formulieren meer op te sturen om te laten invullen op het secretariaat.

Update 1/06/2020: sinds 2020 doet de CM geen terugbetaling meer. Omdat we niet erkend zijn als sportvereniging bij stad Leuven (wel bij Cultuur, en je kan niet bij beide) en omdat we geen overkoepelende sportfederatie hebben (ook onze koepel, het Circuscentrum, zit bij Cultuur op Vlaams niveau).

UiTPAS = spaar- en voordelenkaart voor je vrije tijd

Met de UiTPAS heb je 2 mogelijkheden:

 • Elke persoon met een UiTPAS kan 1 punt sparen per week, maar je betaalt wel de normale prijs. Die gespaarde punten kan je omruilen voor leuke voordelen en interessante kortingen. Zie UiTPAS-partners.
 • Wanneer je een UiTPAS hebt met kansentarief heb je recht op 80% korting. In dat geval stuur je met je inschrijving het nummer van de UiTPAS mee en dan wordt de korting manueel aangepast. Dit geldt enkel voor mensen die gedomicilieerd zijn in Leuven, Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee. Zie https://www.leuven.be/uitpas.

Dan contacteer je best annelies@cirkusinbeweging.be.

Je mag je altijd online inschrijven. Afhankelijk van het soort les kan je onmiddellijk starten of kan je starten na de volgende schoolvakantie (dit laatste is vooral zo voor luchtacro en parkour).

De prijs wordt aangepast pro rata het aantal lessen dat al voorbij is. Bij bevestiging ontvang je een mail met alle nodige info. Je moet pas betalen nadat je 1 les gevolgd hebt.

Ons beleid rond verloren voorwerpen kan je hier terugvinden.

Natuurlijk! Klik hier om naar de pagina met ons bestelformulier te gaan.


 • Textiel dat al besteld is, zal geleverd worden vanaf 8 mei 2024 (CIRKL)!.
 • Vanaf 28 april 2024 kan je textiel bestellen terwijl je je inschrijving doet voor een wekelijkse les.
 • Ben je iets vergeten te bestellen, dan kan dat nog via dit formulier.
 • Alles wat je bestelt voor 1 juli, wordt geleverd bij het begin van het lesjaar, in september 2024.