Muziek en percussie

 

Circus en muziek zijn bij Cirkus in Beweging bijna onlosmakelijk verbonden. Naast de bekende percussiegroepen hebben we ook een eigen circusorkest. Ontdek hieronder welke muzikale groepen jou met open armen ontvangen!

Percussie

 

BAGUETTE is als percussiegroep de vijfkoppige spin-off van de oude groep DYNAMO met leden tussen de 25 en 30 jaar. Strakke drums verrijkt met tropische percussie uit heel de wereld brengen een nieuwe en dansbare sound. Deelname is gratis na auditie bij Tom Permentier en de rest van de groep. Repetities vinden doorgaans plaats op vrijdagavond in de Zevensprong.

MOLOTOV is een percussiegroep voor jongeren tussen 16 en 25 jaar. Deze groep is zowel muzikaal als qua energie in topvorm. Nieuwe leden zijn welkom na overleg met de begeleiders. Een muzikale basis, engagement en sterke communicatie zijn extra troeven van de deelnemers aan deze groep. Wegens studies en werk van de jongvolwassen leden staat deze groep ‘on hold’.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de percussielessen plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Nieuwe percussiegroep: rofl

Cirkus in Beweging is begin maart 2023 gestart met een nieuwe percussiegroep voor twintigers en jonge dertigers, met wekelijkse repetities op vrijdagavond. De doelstelling is om tien optredens per jaar te kunnen spelen. Wie al muziek in het lijf heeft, is zeker welkom, maar bruisen van enthousiasme in nog belangrijker!

In september 2023 komt er een doorstart van de nieuwe percussiegroep ROFL. Nieuwe leden kunnen dan nog aansluiten! Motivatie, enthousiasme en engagement zijn belangrijker dan muzikale ervaring.

Twijfel je of percussie echt je ding is? Schrijf je gerust in, we verwachten je betaling pas na één of twee keer proberen.

Circusorkest

 

Cuberdon is het circusorkest van Cirkus in Beweging. En we doen een oproep naar iedereen die een muziekinstrument kan spelen!

Ben je 10 jaar of ouder? Volg je al minstens 2 jaar muziekacademie of 3 jaar muziekatelier? En ben je vrij op vrijdag tussen 16.45 en 17.45 u.? Dan is Cuberdon misschien wel iets voor jou!

Maar wat doe je in een circusorkest precies? Je leert er onder andere musiceren in groep als een echt orkest, maar er is meer! Er wordt geëxperimenteerd met choreografie, circustechnieken en theater. Een orkest dat buiten de lijntjes kleurt dus. Maar ook één waar je veel vrienden en plezier kan maken!

Bovendien staan we een paar keer per jaar op de planken of op een plein. De ene keer stralen we als orkest, de andere keer begeleiden we circusartiesten van het huis, of proberen we zelf de boel op stelten te zetten. Eén ding is zeker: Cuberdon heeft een neus voor creativiteit!

Noot aan de ouders: we proberen iedereen een kans te geven, maar moeten ook waken over de balans van het orkest zodat er niet te veel dezelfde instrumenten zijn. Daarom vragen we volgende informatie door te geven: Welk instrument speelt je kind? Hoe lang al? Aan welke muziekschool?In principe proberen we alle soorten instrumenten op te nemen in het orkest (blazers, strijkers, gitaren, accordeons, slagwerk…) al spreekt het voor zich dat niet alle instrumenten zich even gemakkelijk integreren (blokfluit, doedelzak…). Ook daarin zullen we misschien keuzes moeten maken.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de circusorkestlessen plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Kalender