Parkour

 

Parkour – ook wel free running genoemd – is de combinatie van klimmen, springen en salto’s maken met je eigen creativiteit. In deze lessen wordt er getraind op kracht, lenigheid en snelheid. Ook coördinatie en lichaamscontrole zijn zeer belangrijk. Je hoeft geen atleet te zijn, het draait vooral om motivatie! Wil je je eigen grenzen verleggen? Dan is dit je kans!

Ideaal is om onze lessen parkour te combineren met een andere circustechniek of zelfs circustheater!

Parkourpark in Hal 5

Ons parkourpark in Hal 5 ziet er echt geweldig uit, het is een topreferentie op wereldniveau!
Wist je trouwens dat onze eigen lesgevers dit helemaal zelf bedacht, uitgewerkt en gebouwd hebben? En dat onder leiding van Geert Meeusen en Nicolas Vanhole. Zij zijn ook de mensen achter het nieuwe parkourmerk SPRINGSTOF.

Meer weten over de samenwerking tussen Cirkus in Beweging en Springstof? Surf dan naar hun website voor meer informatie!

Onderaan deze paginavind je terug wanneer de parkourlessen plaatsvinden en kan je je inschrijven!
Inschrijven voor 2023-2024 is niet meer mogelijk.
Op 28/04/2024 om 10u starten de inschrijvingen voor 2024-2025.  

Parkourlessen

 

Via parkour gaan we werken aan de algemene fysieke ontwikkeling van de kinderen. Op een speelse en creatieve manier leren ze hun lichaam kennen én beter gebruiken. Dit telkens op aangepast niveau in functie van de deelnemers.

De indeling gebeurt per leerjaar. Er zijn 5 groepen voor kinderen van het 1ste tot en met het 3de leerjaar en 5 groepen voor het 4de tot en met het 6de leerjaar. Uitzonderingen hierop worden vooraf besproken met de lesgevers en vermeld je best bij de inschrijving in de opmerkingen.

Dit is een gevorderde les voor kinderen onder de 12 jaar. Op deze manier kunnen we kinderen die al meerdere jaren parkour doen, maar nog te jong zijn voor de gewone niveau 2 les, iets meer uitdaging bieden en verder laten groeien. 

OPGELET! De lesgevers bepalen wanneer je klaar bent om over te gaan naar de gevorderden. Bespreek dit vooraf met de lesgevers en vermeld het bij het inschrijven in de opmerkingen.

In de lessen voor beginners werken we aan de basis van parkour. Je leert springen, klimmen, landen en swingen over obstakels, maar ook hoe je salto’s moet maken. En dit allemaal op een leuke, veilige en onderbouwde manier. Spelenderwijs werken we ook aan de algemene lichaamskracht- en conditie.

In de lessen voor gevorderden gaan we een stapje verder. We werken hier aan moeilijkere bewegingen en verschillende combinaties. In de groep met 12-plussers verzamelen we onze jongere maar toch al gevorderde parkourders! Ideaal voor zij die uit ‘acro-parkour - niveau 2’ van vrijdag komen. De lessen gaan voor hen door op dinsdag. Ben je al wat ouder maar is dit het enige moment dat je naar niveau 2 kan komen? Geen probleem! Je bent hier meer dan welkom.

In de 13+-groep verzamelen we de iets oudere, grotere gevorderden. Je inschrijving in deze groep wordt pas bevestigd na aftoetsing met de lesgevers. Hun lessen gaan door op woensdag en zaterdag.

OPGELET! De lesgevers bepalen wanneer je klaar bent om over te gaan naar de gevorderden. Bespreek dit vooraf met de lesgevers en vermeld het bij het inschrijven in de opmerkingen. Naast je technische vaardigheden zullen ook je motivatie en maturiteit een rol spelen of je klaar bent voor niveau 2. Je inschrijving wordt pas bevestigd na overleg met de lesgevers.

In deze groep verzamelen we de jongeren die al langere tijd met parkour bezig zijn, waaronder ook degenen die ambitie hebben om zelf lesgever of assistent te worden. Deze lessen gaan steeds door op zaterdag.

Opgelet: zoals bij niveau 2 bepalen de lesgevers of je klaar bent om deel te nemen aan deze groep. Je inschrijving wordt bevestigd na overleg met de lesgevers.

Dit is een gevorderde les waar we in periodes intensief op één bepaald thema werken.

Voorbeeld
Periode 1: flips
Periode 2: swings
Periode 3: precisions

Elke periode wordt er gewerkt op een select aantal technieken en verdiepen we ons hier op technisch vlak in. We raden sterk aan dat dit een aanvullende les is op de andere lessen parkour. Je doet deze dus best in combinatie met een andere les.

OPGELET! Deze les is gericht op gevorderden. Je inschrijving wordt pas bevestigd na goedkeuring van de lesgevers. Bespreek dit vooraf met de lesgevers en vermeld het bij het inschrijven in de opmerkingen.

Deze les is gericht op alle vrouwen van 12+. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom tijdens deze les!

Parkour is voor iedereen, maar toch kan het soms overweldigend zijn om in een gemengde groep les te volgen. Om een extra omgeving te creëren waarin mensen parkour kunnen ontdekken en beoefenen, organiseren we nu ook Parkour - girls only.

De lesgevers van deze les komen uit verschillende landen en de les wordt dus in het Engels gegeven. Geen zorgen als je iets niet helemaal verstaat, er zijn meer dan genoeg mensen om je te helpen!

Deze les is gericht op iedereen die 18+ is. Complete beginner of gevorderde, je bent welkom!

Voor beginners werken we aan de basis van parkour. Je leert springen, klimmen, landen en swingen over obstakels. En dit allemaal op een leuke, veilige en onderbouwde manier. We werken ook iedere week aan de algemene lichaamskracht- en conditie.Klik hier om terug naar het lessenrooster te gaan.

Kalender