Circus­humaniora

 

Droom jij er misschien van om circusartiest te worden? Dan ben je bij Cirkus in Beweging aan het juiste adres! Dankzij onze Circushumaniora kunnen je dromen namelijk werkelijkheid worden.

De opleiding

 

In samenwerking met het Lemmensinstituut bieden we de opleiding ‘Circus’ aan binnen de studierichting Woordkunst-Drama. Kies je voor de optie ‘circuskunstenaar’ dan kies je voor een opleiding die de relatie tussen lichaam, object en ruimte samenbrengt.

Alle informatie over deze opleiding vind je terug op de website van het Lemmensinstituut.

Het programma

 

Geen enkele les is hetzelfde bij deze opleiding! In elke graad wordt er een andere focus gelegd die je helpt groeien in jouw circustraject. De uitgebreide uitleg over dit programma vind je hier terug.

De troeven van deze opleiding

  1. Circus is niet enkel een fysieke uitdaging, je leert ook zelfstandig en projectmatig te werken, en creatiefen innoverend om te gaan met taken.
  2. Het is een unieke combinatie van fysieke trainingen artistieke ontwikkeling.
  3. Naast een krachtig groepsgebeuren, focussen we op zelfontplooiing. Door het grote en diverse aanbod aan circustechnieken, bieden we elke leerling de kans om een persoonlijk traject te volgen, passend bij de eigen sterkten en interesses.
  4. Je krijgt les van ervaren lesgevers, gespecialiseerd in hun vakgebied en actief als artiest.
  5. Aanbod van extra-muros-optredensen -activiteiten in binnen- en buitenland.
  6. Wij beschikken over vier toplocaties: Kapelzaal (CiB), HAL 5 (CiB), Turnzaal Blauwput (Kessel-Lo), Danscentrum Aike Raes

Verhalen van ouders

 

Twijfel je nog of het wel een goed idee is om je kind aan deze opleiding te laten beginnen? We laten graag enkele ouders aan het woord die blij zijn dat hun kind koos voor de Circushumaniora!

“Ik zie duidelijk dat mijn dochter is opengebloeid sinds ze naar de circushumaniora gaat. Deze studierichting is een uniek aanbod voor kinderen die aangesproken worden door een sportieve artistieke opleiding. De beide talenten worden er ontwikkeld. Niet te vergeten dat de ASO circusrichting ook een erg goede cognitieve basis legt om daarna een breed gamma van hogeschool of universitaire studies aan te kunnen vatten. Voor mij als ouder, is de keuze die Xanthe heeft gemaakt duidelijk een meevaller.”

- Ludo Van der Jeught

“Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik initieel niet zo helemaal ingenomen was met de keuze van mijn zoon om circus te studeren in het Redingenhof. Maar zoals steeds was onbekend onbemind en nu hij twee jaar heeft afgerond kan ik alleen maar erg positief zijn – de kameraadschap in deze richting is ongekend, de motivatie van mijn zoon ongebreideld (en bijgevolg zijn resultaten ook) en het niveau van de studies ligt even hoog als in de andere Leuvense scholen. Een aanrader dus over de hele lijn.”

- Peter van Overschee

“Mijn dochter heeft ons met tranen in de ogen gesmeekt om te mogen gaan. We zijn nu heel blij dat ze zo heeft volgehouden. Ze is er op alle vlakken opengebloeid. Ik was als ouder bang dat het niveau van de andere vakken te laag zou zijn, maar als ik naar het werk kijk dat ze mee naar huis krijgt, moet dat zeker niet onder doen voor andere secundaire scholen. Circus is veel bewegen, maar zonder het competitie aspect (zoals in andere sporten). Daardoor is deze opleiding uniek! Ideaal voor onze dochter die niet kan stilzitten…

- Karel Moons