Bezig met het laden van Evenementen

Klimaatmars

 

Cirkus in Beweging loopt ook dit jaar mee met de klimaatmars op 3 december in Brussel. Via deze weg willen we jullie graag massaal oproepen om met ons mee te lopen! Zo kunnen we een stevige statement maken richting beleidsmakers, want: #marcherenmarcheert of als Cirkus in Beweging zijnde: #Bewegenbeweegt!!

We doen dit in samenwerking met Bos+, onze vast partner van Leuven Boomt. Onder leiding van onze fantastische percussiegroep RoFL trekken we samen door de straten van Brussel en maken we duidelijk dat er NU verandering moet komen!

En waarom zouden we nog eens op straat komen, voor de zoveelste keer, zul je misschien wel denken? Wel, het antwoord is simpel: Er is nog steeds niets veranderd en daar willen wij absoluut tegen ingaan! Het afgelopen jaar werd heel duidelijk dat de klimaatcrisis hier en nu is. De situatie wordt erger en de effecten zijn OVERAL in de wereld voelbaar. Kijk maar naar de wateroverlast in West-Vlaanderen deze dagen. Daarnaast staan we aan de vooravond van de Vlaamse, Belgische én Europese verkiezingen, een cruciale kans dus om te gaan voor een beleid dat inzet op klimaat en een leefbare toekomst! Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit hét thema van deze verkiezingen wordt.

Samen met Bos+ willen we als marcherend bos dit statement extra in de verf zetten. Daarom vragen we jullie om zoveel mogelijk als boom of ‘bos’ dier te komen naar de mars. Dit kan op elke mogelijke manier, creativiteit ten top! In de oproep van Bos+ vind je onderaan alvast wat inspiratie, maar het voornaamste is dat het we met zoveel mogelijk mensen onze stem kunnen laten horen! We vragen jullie ook om je Cirkus in Beweging trui of t-shirt aan te doen, zodat ook onze vertegenwoordiging goed zichtbaar is.

Voor de mensen die graag op stelten willen lopen, zijn er ook vogelkostuums en kostuums van de 4 oerelementen ter beschikking. Ook eenwielers, jongleurs en alle andere acrobaten onder ons zijn zeker welkom!

Praktische informatie

– Wij nemen samen de trein vanuit station Leuven om 12.08u op spoor 4. Hiervoor verzamelen we samen vanaf 11.40u aan de achterkant van het station. Daar voorzien we de gevraagde materialen en mogelijke schmink/kostuums.

-De mars zelf start om 13u aan het station van Brussel-Noord.

– We wandelen tot aan het Jubelpark.

– Je treinticket betaal je zelf, Cirkus in Beweging zorgt voor lekkere snacks en drankjes

– Kom je later en wil je graag aansluiten, zoek dan het wandelende bos van Bos+ en WWF!

Ga je mee? Vul dit formulier in voor 28 november.

Twijfel bij vragen niet om Selma te contacteren op volgend mailadres of nummer: selma.rombouts@student.ucll.be (0488/06 34 73)

Roep al jullie vrienden en familie op om mee te gaan!

Alvast enorm hard bedankt voor jullie engagement, wij hopen op een massale opkomst op 3 december!!

Lees hier meer over het Leuven Boomt initiatief.

Details

Datum:
3 december 2023
Tijd:
13:00 - 15:00
Evenement Tags:
Website:
https://bosplus.be/campagne/klimaatmars-de-bomen-manifesteren-mee/