Circus­project

 

Een circusproject op school is een leuke manier om met z’n allen creatief aan de slag te gaan! Kinderen van alle graden steken samen met leerkrachten en ouders de handen uit de mouwen en toveren de school om tot een echt circus, met als kers op de taart een eigen circusvoorstelling voor familie en vrienden.

Voor meer informatie en aanvragen contacteer workshops@cirkusinbeweging.be.

Elke school is anders

Elke school heeft een eigen karakter, eigen ideeën, een eigen aanpak… en moet die eigenheid kunnen bewaren. Daarom is ook elk circusproject anders en is het dus moeilijk om een standaard draaiboek op te stellen. Maar het staat vast dat een circusproject ieders creativiteit doet bovendrijven!

Les-, klas-, of schoolproject

Een circusproject kan zich beperken tot bijvoorbeeld de lessen lichamelijke opvoeding of tot een aantal klassen. Een andere school werkt een totaalproject uit waarbij iedereen in de circussfeer wordt ondergedompeld. Zoveel scholen, zoveel mogelijkheden. Daarom is elk project op maat gemaakt.

Tijdspanne

Een week, enkele maanden of een heel schooljaar? Ook de duur verschilt van project tot project. In één intensieve circusweek kan er veel gerealiseerd worden, maar een strakke planning is noodzakelijk. Een langer circusproject graaft dieper, er is meer tijd om trucjes onder de knie te krijgen én de kleine artiesten krijgen meer ruimte om open te bloeien.

Voor meer informatie en aanvragen contacteer workshops@cirkusinbeweging.be.