Circus­technieken

 

Tijdens deze educatieve workshop wordt er met een vaste groep gewerkt, voor een op voorhand bepaalde tijd. Er kan gekozen worden om met één circustechniek aan de slag te gaan tijdens de hele workshop, of er kan een combinatie van enkele technieken aangeboden worden waarbij er gewerkt wordt met een doorschuifsysteem.

Deze workshop kan eenmalig georganiseerd worden, of als reeks. Er kan gewerkt worden naar een voorstelling van de geleerde technieken voor familie, vrienden of andere leerlingen.

Hieronder een overzicht van de verschillende technieken die aan bod kunnen komen.

Wens je een circusworkshop aan te vragen? Vul dan ons online aanvraagformulier zo volledig mogelijk in.

De mogelijkheden

Multicircus
Bij multicircus combineren we allerlei circustechnieken: jongleerspullen, grote ballen en tonnen om op te lopen, diabolo’s, rola bola’s, éénwielers…

Circomotoriek
Kleuters spelen samen met een ouder of ouder kind. We leggen circusparcours af en doen samen leuke acrobatie-oefeningen.

Knutselcircus
Met zelf meegebracht ‘afval’ maken we samen kleurrijk circusmateriaal. Na een creatieve knutselsessie leven we ons uit met de nieuwe circusspullen.

Blokken kleuters
Grote, mousse blokken en matjes, meer hebben kleuters niet nodig om zich te amuseren! We bouwen en spelen samen tot we niet meer kunnen.

Parkour
Klimmen, springen, lopen, salto’s maken… En dit allemaal gecombineerd met je eigen creativiteit. Op plinten of een stelling kan je op korte tijd al heel zotte dingen doen!

Percussie
Intense workshop rond ritme en percussie. Er worden een aantal basisritmes aangeleerd en aan het eind spelen jullie samen als een echte percussieband.

Goochelen
Onze goochelaar neemt je mee naar een magische wereld vol trucjes. Hij onthult een aantal van zijn grootste geheimen en leert je de kneepjes van het vak.

Evenwicht
Lopen op een strakgespannen koord, stappen op een loopbal, in balans blijven op een rola bola, rechtop blijven op je eenwieler, lopen op stelten…

Acrobatie
Acrobatie in een circusworkshop betekent samenwerken. We maken kleine en grote piramides, en gaan zelf creatief aan de slag met eenvoudige basishoudingen.

Jongleren
Jongleren met balletjes, kegels, sjaaltjes, appelsienen, meloenen, kettingzagen, maar ook diabolo’s, lasso’s, flowersticks, Chinese bordjes…

Circustheater
Via basisoefeningen uit theater en clownerie ontdekken we de clown in onszelf. Een spannende workshop waarbij we alle regels aan onze laars lappen, voluit spelen en experimenteren.

Chinese mast
Een grote antislip zwarte mast om hoog in te klimmen, vanaf te tuimelen, te blijven hangen als een aapje… Iedereen is er bijzonder snel mee weg!