Kleuter­project

 

Per leeftijd heeft Cirkus in Beweging een concept uitgewerkt om met kleuters creatief aan de slag te gaan. Een kleuterproject kan georganiseerd worden via de kleuterschool, opvang, vereniging…

1ste kleuterklas – Meespeel circusverhaal

Het verhaal gaat over een jongen of een meisje op stap in de natuur. Tijdens het vertellen komen de kleuters in actie met sjaaltjes, balletjes, diabolo’s en flowersticks (fijne motoriek en oog/hand coördinatie) en kruipen ze over, onder en door tunnels (grove motoriek). Een liedje wordt gezongen en de wolf wordt betoverd.

Duur: 45 minuten

2de kleuterklas – Circomotoriek met groot en klein

Dit doen we samen met de kinderen van het zesde of vijfde leerjaar! Een apenverhaal waar elke kleuter samenwerkt met een grote partner en samen de zotste acrobatieën verzint. Relatievorming en bewustzijn van lichaam staan centraal, maar plezier in het bewegen is natuurlijk het belangrijkste! 

Duur: 50 à 60 minuten

3de kleuterklas – Circus spelen

Een les met veel circusmateriaal in de grote turnzaal. De eekhoorn vertelt dat er een lege circustent gevonden is in het midden van het bos. Alle dieren van het bos zouden zo graag eens naar het circus komen kijken. Willen de kinderen de eekhoorn en de andere dieren helpen?

Duur: 1 à 1,5 uur

Voor meer informatie kan je contact opnemen via workshops@cirkusinbeweging.be.