Open piste

 

Onze circuspiste boordevol circusmateriaal wacht op jou! We rollen de rode piste uit, waarna iedereen vrij kan deelnemen en al het materiaal kan komen uitproberen. Bij deze workshop mag je vrij in en uit lopen. Allerlei circustechnieken komen aan bod en worden door onze lesgevers gedemonstreerd en aangeleerd.

Wens je een circusworkshop aan te vragen? Vul dan ons online aanvraagformulier zo volledig mogelijk in.

Er is keuze uit verschillende formules van open piste.

Circustechnieken

Multicircus
Multicircus combineert allerlei circustechnieken: jongleerspullen, grote ballen en tonnen om op te lopen, diabolo’s, rola bola’s, éénwielers…

We leggen een grote rode pistedoek open en alle spullen worden uitgestald.

Evenwicht
Lopen op een strak gespannen koord, stappen op een loopbal, in balans blijven op een rola bola, rechtop blijven op een éénwieler, lopen op stelten… Alles waarbij je jouw evenwicht moet bewaren komt hier aan bod!

Jongleren
Balletjes, kegels, sjaaltjes, appelsienen, meloenen, kettingzagen… Maar ook diabolo’s, lasso’s, flowersticks, Chinese bordjes, kleine goocheltrucjes en vingervlugge manipulaties… Tal van trucs komen hier aan bod!

Blokken kleuters
Zachte blokken voor kleuters.

Knutselcircus
Knutselcircus met recyclagemateriaal.

Trapeze
Trapeze of luchtacro, enkel mogelijk op geschikte locaties.

Parkour
Parkourtraining, enkel mogelijk op geschikte locaties.

De Circusbakfiets

 

Als een hedendaagse circushuifkar baant onze elektrisch aangedreven driewieler zich een weg door de Leuvense straten. Volgestouwd met allerhande circusattributen en bestuurd door een echte circusartiest kunnen we eender waar halthouden en een heuse pop-up circusworkshop of circusact tevoorschijn toveren.

Met deze unieke bakfiets brengen we de circuspiste op een milieuvriendelijke manier tot bij jou!

Reuze zeepbellen

Gigantische zeepbellen stijgen op uit onze gekleurde emmers vol magisch sop! Iedereen kan zelf proberen de grootst mogelijke bellen te maken met ons speciale brouwsel. Onze bedreven sopmengers zorgen dat de emmers nooit droog staan en geven tips en tricks mee uit de
bellenblaaskunst.

Samen vullen we de lucht met glinsterende reuzenbellen, die dansend met de wind worden meegevoerd of uiteenspatten op een kinderhand.

Bouwen met bamboe

Een heleboel bamboestokken, een doos met elastiekjes en een goeie dosis fantasie; meer heb je niet nodig om eindeloos plezier te beleven en de wereld om je heen te veranderen.

Met een vernuftig bevestigingssysteem met elastiekjes kan je uit een bamboebos de gekste, meest majestueuze constructies laten oprijzen. Zet je eigen ontworpen circustent op of bouw een hoge wolkenkrabber! Of maak je liever een groot indrukwekkend kunstwerk uit dit Chinese wonderhout?

Wens je een circusworkshop aan te vragen? Vul dan ons online aanvraagformulier zo volledig mogelijk in.