Acrobatie

 

Onze acrobatielessen bestaan uit een aantal subcategorieën waaronder fysieke training, acrobalanceren, lucht- en grondacro, luchtacro, dynamische acro inclusief bascule en trampoline, acroyoga en Icarian games. Hieronder vind je meer informatie per categorie!

Fysieke training

De fysieke training is voor iedereen die geen genoeg krijgt van bewegen en trainen. Deze lessen focussen op kracht, lenigheid, uithouding en mobiliteit. Het belangrijkste instrument van een circusartiest is zijn/haar lijf, en dat moet onderhouden worden! Elke week doen we een full body work-out en focussen we daarnaast telkens op een ander aspect van circustraining: schouderstabiliteit voor luchtacro, blessurepreventie bij parkour, vormspanning… Niets is leuker dan samen zweten! Deelnemers van elk niveau zijn welkom.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de fysieke trainingen plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Lucht- en grondacro

Dit is dé ideale les voor elk kind dat graag beweegt! En hiermee plant je de zaadjes voor je hele verdere acrobatietraject.Je oefent tijdens de lessen de basisoefeningen in de dynamische acrobatie zoals kopstand, handstand, rad en trampoline. Je verkent daarnaast de basis van acrobalanceren, waar je leert te vertrouwen op een partner en je al enkele piramides bouwt. Aan de trapeze en het doek leer je al enkele trucjes, maar je leert er vooral je op je gemak te voelen in de lucht. Creatief bewegen en acts maken en tonen maken allemaal deel uit van het circusplezier!

Deze les wordt ingericht voor kinderen van 2de en 3de leerjaar en voor kinderen van 4de en 5de leerjaar.

Na één tot maximum drie jaar verwachten we van de kinderen dat ze overgaan naar de lessen dynamische acro, luchtacro, Chinese mast en/of acrobalanceren. De lesgever kan je hierbij adviseren. Lessen combineren om alles te blijven oefenen kan ook natuurlijk!

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen lucht- en grondacro plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Acrobalanceren

 

Bij acrobalanceren vormen acrobatie en balans een onafscheidelijk duo. We bieden hiervoor verschillende lessen aan per leeftijds- of expertisecategorie.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen acrobalanceren – groot en klein plaatsvinden en kan je je inschrijven!

 

Nog geen voorkennis en 6 jaar of ouder? Dan ben je ook hier welkom! We focussen tijdens de lessen op eenvoudige balanceeroefeningen per twee of per drie, en oefenen ook grotere piramides. Een goede opwarming en aandacht voor lenigheid en kracht maken steevast deel uit van deze lessen.

Met deze les willen we daarnaast enerzijds een acrobatisch vervolg aanbieden op de lessen circomotoriek. Anderzijds kan je, als je ouder bent dan 9 jaar, er ook aansluiten met basiskennis uit de multi-circuslessen of lucht- en grondacrobatie! Of heb je misschien al ergens anders geturnd? Ook dat kan een goede basis zijn voor de lessen acro balanceren! In deze lessen schrijf je je in per deelnemende persoon.

Ook voor volwassenen die zin hebben om acrobalanceren te ontdekken, is er een les. Geen ervaring vereist, maar je mag wel rekenen op een stevige training in een ontspannen sfeer. Je hebt hiervoor bovendien geen vaste partner nodig. We wagen ons tijdens de lessen aan piramides en technieken uit duo- en triowerk.

Jongeren en volwassenen uit niveau 1 kunnen naar deze les doorstromen. Je hebt geen vaste partner nodig. Word je als tiener te groot om vlieger te zijn in niveau 1, dan kan dat hier misschien opnieuw, nu met een volwassene als onderpartner.

We oefenen op eenvoudige balanceeroefeningen per twee, maar wagen ons in groep ook aan hoge, smalle, scheve en reuzegrote piramides! Na verloop van tijd wordt de techniek belangrijker en proberen we moeilijkere ‘stapelvormen’. Een goede opwarming en aandacht voor lenigheid en kracht horen daar ook bij.

Deze lessen zijn enkel voor mensen die werken met (een) vaste partner(s) en minstens één jaar acrobatie-ervaring hebben. De lesgevers van niveau 2 sturen je door naar niveau 3. Hier kan meer op maat van de duo’s worden gewerkt en met de longe.

Luchtacro

 

Acrobatie in de lucht! Dat is waar het allemaal om draait bij luchtacro. Ontdek hieronder welke lessen we hiervoor allemaal aanbieden. Onze lessen luchtacro voor tieners zijn bovendien doorgaans niet opgedeeld in niveaus, wel per leeftijd.

Nieuw in 2024-2025: op vrijdagavond is er nu een Vrije Training specifiek voor Luchtacro: "Luchtacro Club" (V4). Inschrijven kan via de pagina Vrije Training/Werkplaats.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen luchtacro plaatsvinden en kan je je inschrijven!

 

Tijdens deze lessen verdiep je je in trapeze en doek. We leren je op een creatieve en speelse manier een aantal basisfiguren aan en daarna experimenteren we met wat er allemaal mogelijk is in de lucht. Naast Trapeze en doek zelf werken we verder aan kracht en lenigheid. Tenslotte kies je zelf of je je wilt specialiseren in trapeze of doek, en oefen je steeds meer zelfstandig. We werken ook aan creaties en aan het ontwikkelen van een eigen stijl.


Voor de les 12+ en 14+ vragen we minstens een jaar luchtacro ervaring. Als je die nog niet hebt, raden we de beginners 12+ en 14+ les aan.

Begin je, nu je op de middelbare school zit, ook graag aan een nieuwe hobby? Dan heten we je van harte welkom in deze groep!

We verkennen de mogelijkheden van trapeze en doek. Na maximum 2 jaar kan je aansluiten bij de luchtacrobatiegroep van jouw leeftijd.

We trainen om sterker en leniger te worden door zoveel mogelijk op de toestellen te klimmen en te experimenteren. Je leert hier de basisfiguren, maar al snel verhogen we de uitdaging en krijg je moeilijkere trucs te zien. Je maakt onder andere je eerste eigen luchtacronummer. Na iedere les keer je tevreden, moe en trots op jezelf naar huis terug!

In deze les krijgen beginnende en halfgevorderde luchtacrobaten een stevige basis mee. Je kiest zelf of je focust op trapeze of doek. Doorheen het jaar gaan we zowel technisch als creatief aan de slag in de lucht. Omdat tijdens deze lessen gewerkt wordt met een duidelijke opbouw is een 10-beurtenkaart hiervoor niet mogelijk. De lessen vinden bovendien plaats op dinsdag of donderdag.

In deze les krijgen beginnende en halfgevorderde luchtacrobaten een stevige basis mee. Je leert zowel trapeze als doek en doorheen het jaar gaan we zowel technisch als creatief aan de slag in de lucht. De lessen vinden bovendien plaats op dinsdag of donderdag.

Deze groep is enkel voor luchtacrobaten die minstens 2 jaar ervaring hebben en klaar zijn voor een nieuwe uitdaging. Je lesgever kan je hierbij adviseren.

In deze les werken we aan technisch meer uitdagende figuren en verfijnen we onze techniek. Kracht en lenigheid worden een evidente noodzaak. We werken rond creatie en ontwikkelen een eigen stijl.

Mast is een circusdiscipline voor iedereen tussen 8 en 14 jaar die graag klimt en ondersteboven hangt. Het vergt kracht, durf en techniek.

In deze les leer je alles wat nodig is om figuren in en rond de mast tot een goed einde te brengen. Chinese mast valt onder de discipline luchtacro, maar sluit (fysiek) ook nauw aan bij grondacrobatie. Tijdens de opwarming wordt je vaardigheid van dynamische acrobatie dan ook regelmatig geoefend.

Deze lessen staan open voor iedereen vanaf 15 jaar. We verzorgen een goede training op maat van jouw instapniveau. In een ontspannen sfeer maak je kennis met twee complementaire luchttoestellen en twee getalenteerde artiest-lesgevers.

Chinese mast valt onder de discipline luchtacro, maar sluit (fysiek) ook nauw aan bij grondacrobatie. Hier wordt veel met klemmen en duwen gewerkt. Het touw vraagt dan weer veel trekkracht. Je leert er klimmen en zwieren in het touw alsook kunstige figuren!

In deze club ga je zelf van slag met je eigen training. Een leerkracht is er om samen op te warmen en ondersteunen.

Dynamische acro

 

Bij dynamische acro, of grondacro, werken we stapsgewijs aan overslagen, salto’s en flikflakken. Je leert deze trucs namelijk niet op één-twee-drie. Veel oefenen en geduldig opbouwen is noodzakelijk. We doen dit met een variatie aan eenvoudige en leuke basisoefeningen, waaronder kopstand, handstand en nog vele andere acrobatische houdingen. Creatief bewegen en uitvinden van eigen combinaties krijgen hier ook een plaatsje!

We werken met twee leeftijdsgroepen voor deze lessen, 10+ en 13+.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen dynamische acro plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Bascule en trampoline

Dit is een spectaculaire circusdiscipline voor durvers die graag door de lucht vliegen. Techniek, timing, samenwerking, evenwicht, kracht, spanning, creativiteit, zin voor verantwoordelijkheid… Al deze elementen komen perfect samen om uitdagende trucs en combinaties op te leveren.

De lessen worden georganiseerd voor jongeren vanaf 13 jaar die al wat basisvaardigheden zoals koprol voor- en achterwaarts, radslag en handstand onder de knie hebben. Ervaring op de bascule is niet nodig. We starten bij het begin en bouwen dan verder op naargelang de mogelijkheden van de deelnemers.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen bascule en trampoline plaatsvinden, en kan je je inschrijven!

Acroyoga

 

Acroyoga is een speelse, bewuste en uitdagende activiteit gebaseerd op elementen uit acrobalanceren en yoga. Het bevordert je fysieke en mentale capaciteiten, kracht, balans en het contact met elkaar. Je kan er grenzen mee verleggen, leren samenwerken, communiceren en vertrouwen.

Voor yogaliefhebbers kan acroyoga een nieuwe vorm zijn om de yogafilosofie verder te beleven en ontwikkelen. Voor dansers is het interessant voor je evenwicht, spanning en bewustwording van waar je energie naartoe stroomt. Bovenal is het een leuk en een goede stretch!

Er is een les voor beginners (geen 10-beurtenkaart) en een les voor (half-)gevorderden (10-beurtenkaart mogelijk).

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen acroyoga plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Icarian Games

Bij Icarian Games wordt de vlieger in de lucht geduwd en terug op de voeten opgevangen. Deze techniek, die gebruik maakt van tempo’s en soepel opvangende bewegingen, vereist een perfecte timing, vertrouwen en kracht. Niet zo eenvoudig, maar heel leuk en uitdagend!

Een goed lichaamsbewustzijn, sterke buik-, rug- en beenspieren, en enige ervaring met partneracro (of acroyoga) zijn een goed begin!

We beginnen met eenvoudige trucs. Je leert te dragen, vliegen en helpen op een veilige manier.

Benieuwd naar een mogelijk vervolg? Bekijk dan zeker eens de filmpjes van Icarian games door onze lesgevers en van Cirque du Soleil.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de lessen Icarian games plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Klik hier om terug naar het lessenrooster te gaan.

Kalender