Circus­zondagen

 

Op zoek naar een toffe activiteit voor je familie? Om met jong en oud samen te spelen, bewegen en nieuwe dingen te leren? En ben je gek genoeg?

Als durfal, dromer of knappe kluns nodig je jouw oma, peter, tante, pleegpapa, neef, nicht, plusouders, broer, zus – of om het even wie – uit om te genieten van een uniek familieritueel op zondagochtend!

Activiteiten

 

We organiseren zowel zondagen die draaien rond circusdisciplines als zondagen waarbij we focussen op acroyoga of yoga. Daarnaast organiseren we elke maand ook een circuszondag voor kinderen met een beperking en hun ouders!

Familiecircus

 

Op deze zondagen richten we ons op jongleren, evenwicht, acrobatie, luchtacro en theater in familieverband. Hierbij hechten we vooral belang aan samen beleven en leren. De 7 sessies van het Familiecircus vinden steeds plaats op de tweede zondag van de maand.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer het Familiecircus plaatsvindt en kan je je inschrijven!

Yoga en acroyoga

De derde zondag van de maand staat bij Cirkus in Beweging volledig in het teken van yoga! Op deze momenten organiseren we zowel gewone yogalessen als acroyoga.

Acroyoga is een speelse, bewuste en uitdagende activiteit en is gebaseerd op elementen uit acrobalanceren en yoga. Het bevordert je fysieke en mentale capaciteiten, en ook je kracht, balans en contact met elkaar. Je verlegt grenzen en leert samenwerken, communiceren en vertrouwen. Bovenal is het een leuk spel én een goede stretch!

De drie acroyogalessen worden gegeven door Lore De Greef.
De drie yogalessen worden (waarschijnlijk) gegeven door Leen Demeulenaere (Kreakatau) of Sara Claessens.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de yoga- en acroyogalessen plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Jongleerclub

De eerste zondag van de maand kan je terecht in onze Jongleerclub. Dit is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die wilt (leren) jongleren. Iedereen is hier welkom, ongeacht leeftijd of ervaring. In de jongleerclub kun je komen oefenen in een ontspannen sfeer zonder verplichtingen.

Daarnaast word je hier ook uitgedaagd met af en toe een jongleerspel, een challenge of een combat. Bovendien willen we hier ook de techniek van kegels passeren (‘passing’) nieuw leven inblazen!

Jongleren oefen je makkelijk thuis, maar om te leren passeren, heb je natuurlijk een partner nodig! Daar is deze zondagse jongleerclub de ideale oplossing voor. Je mag hier zelf experimenteren, maar er zullen ook patronen aangeleerd worden. Verzamel een aantal vrienden, of leer ze kennen in de club, en kom maar af!

Eén inschrijving per persoon, voor de 6 sessies.  

Inspiratie voor passingplezier vind je alvast hier:

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de Jongleerclub plaatsvindt en kan je je inschrijven!

Circusdromen

 

Circusdromen zijn multicircuslessen voor kinderen met een beperking of emotionele en/of sociale ontwikkelingsleeftijd tussen 7 en 12 jaar. Er is geen bovengrens in leeftijd gezet, maar ouders van kinderen ouder dan 12 jaar nemen best contact met ons op via isabel@cirkusinbeweging.be.

De lessen gaan één keer per maand door in de voormiddag, en dit op de vierde zondag van de maand. Tijdens de Circusdromen proberen we op een speelse manier allerlei circustrucen uit. Hiervoor kunnen we steeds rekenen op bekwame lesgevers en toegewijde assistenten, zo kan ieder kind op eigen ritme en maat uitdagingen aangaan. We gaan bovendien graag met jou in gesprek om het kind en hun noden te leren kennen.

Er is plaats voor maximum acht kinderen per les. We maken een reservelijst indien er tijdens het jaar plaatsen vrijkomen. Idealiter gaan we voor een vaste groep die elke maand terugkomt.

Eén inschrijving per persoon voor de 8 sessies. We verwachten je betaling pas na de eerste sessie. Wanneer de eerste sessie je echt niet beviel, kan je alsnog per mail uitschrijven, zonder kosten.

Onderaan deze pagina vind je terug wanneer de Circusdromen plaatsvinden en kan je je inschrijven!

Praktisch

 

Het doel van onze Circuszondag is en blijft om met het hele gezin, je hele familie of straat samen te bewegen, te circussen en een fijne tijd te beleven.

Inschrijven doe je steeds per persoon:

  • 6 x Jongleerclub Eerste zondag van de maand
  • 7 x FamilieCircus (vanaf 2 jaar – peuters ook welkom zonder inschrijving) – Tweede zondag van de maand
  • 3 x AcroYoga (vanaf 6 jaar) – Derde zondag van de maand
  • 3 x Yoga (vanaf 6 jaar) – Derde zondag van de maand
  • 8 x Circusdromen Vierde zondag van de maand

Deze Circuszondagen gaan door in de turnzaal van de Zevensprong (ingang via Rijschoolstraat), van 10.30 tot 12.30 u.

Korting van 80% is mogelijk via de UiTPAS met kansentarief.

Wist je trouwens dat er nog heel wat lessen zijn die je samen met je familie kan volgen?
Deze zijn gemarkeerd met op het lessenrooster.

Kalender